Μετατροπές Blog

Παγωμένος σοκολατένιος κορμός, μωσαϊκό, χωρίς βούτυρο. Ένας ανελέητος πειρασμός!

Παγωμένος σοκολατένιος κορμός, μωσαϊκό, χωρίς βούτυρο. Ένας ανελέητος πειρασμός!

Σοκολατένιος κορμός, ένα νόστιμο κι εύκολο γλυκάκι. Μας προσφέρει απλόχερα σοκολατένια απόλαυση μαζί με τη διακριτική γλύκα μπισκότων και τραγανών ξηρών καρπών. Λαχταριστή γεύση, βγαλμένη από τα παιδικά μας χρόνια αλλά αγαπημένη και των νεότερων!

Κάθε κανόνας όμως έχει και τις εξαιρέσεις του και σ΄αυτές ανήκουν οι κόρες μου που τις ενοχλούσε η υφή του γλυκού εξ΄αιτίας της μεγάλης ποσότητας βουτύρου που περιέχει. Σήμερα λοιπόν θα σας παρουσιάσω μιαν άλλη εκδοχή, χωρίς βούτυρο, τόσο σοκολατένια που θα σας ξετρελάνει! Μία συνταγή που προέκυψε μετά από πολλούς πειραματισμούς και πραγματικά άξιζε όλο το χρόνο και τον κόπο που κατανάλωσα γιατί το αποτέλεσμα είναι ένας ανελέητος σοκολατένιος πειρασμός!

Τι θα χρειαστούμε…

Για την κρέμα

Ακόμη

Αν προτιμάτε μια πιο ήπια και γλυκιά γεύση της κρέμας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μισή ποσότητα κουβερτούρας και μισή ποσότητα σοκολάτα γάλακτος. Θα δώσει μια πιο ήπια και γλυκιά γεύση σε σχέση με τη χαρακτηριστική “πικράδα” της κουβερτούρας.

Πώς θα το φτιάξουμε…

Σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύουμε το γάλα, το ζαχαρούχο και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πιάσει στον πάτο, το φέρνουμε σε σημείο βρασμού και το αποσύρουμε.

Προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, το κακάο κοσκινισμένο,

τον εσπρέσο,

τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να ενσωματωθούν.

Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στην εστία, λιώνουμε το κορν φλάουρ σε δύο κ. σούπας νερό και το ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας.

Μόλις πάρει βράση και πήξει, το αποσύρουμε.

Βάζουμε το μείγμα σ΄ένα μεταλλικό σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε. Από πάνω πιάνει μια κρούστα αλλά δεν πειράζει καθόλου γιατί με το ανακάτεμα διαλύεται αμέσως. Μόλις κρυώσει, ρίχνουμε μέσα τα σπασμένα μπισκότα,

και τα φουντούκια. Ανακατεύουμε καλά.

mosaiko-11-12

Βάζουμε το μείγμα σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και το τυλίγουμε σαν σαλάμι. Το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να σφίξει καλά.

Αν έχετε καλαμένιο σουπλά χρησιμοποιήστε το στο τύλιγμα γιατί δίνει τέλειο σχήμα στο ρολό και πολύ εύκολα.

Και κάτι ακόμα! Αν κι εσάς σας λερώνουν το ψυγείο κάθε φορά που κόβουν ένα κομμάτι (γκρρ…..), τότε μόλις παγώσει, κόψτε το όλο σε φέτες, τυλίξτε κάθε κομμάτι με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα και βάλτε τα έτσι στην κατάψυξη. Φροντίστε τον εαυτό σας και τα νεύρα σας, κανείς δεν θα το κάνει για εσάς! Θα μοιάζουν με μεγάλες καριόκες!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Παγωμένος σοκολατένιος κορμός, μωσαϊκό, χωρίς βούτυρο. Ένας ανελέητος πειρασμός!

Υλικά

  • 400 γρ. γάλα ζαχαρούχο
  • 200 γρ. γάλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 25 γρ. κακάο
  • 1/2 κ. γλυκού καφέ εσπρέσο
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 5 κ. γλυκού κορν φλάουρ

Ακόμη

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 1 φλ. χοντροκομμένα φουντούκια

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύουμε το γάλα, το ζαχαρούχο και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πιάσει στον πάτο, το φέρνουμε σε σημείο βρασμού και το αποσύρουμε.

Προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, το κακάο κοσκινισμένο, τον εσπρέσο, τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να ενσωματωθούν.

Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στην εστία, λιώνουμε το κορν φλάουρ σε δύο κ. σούπας νερό και το ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας. Μόλις πάρει βράση και πήξει, το αποσύρουμε.

Βάζουμε το μείγμα σ΄ένα μεταλλικό σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε. Από πάνω πιάνει μια κρούστα αλλά δεν πειράζει καθόλου γιατί με το ανακάτεμα διαλύεται αμέσως.

Μόλις κρυώσει, ρίχνουμε μέσα τα σπασμένα μπισκότα και τα φουντούκια. Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και το τυλίγουμε σαν σαλάμι. Το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να σφίξει καλά.


Πηγή: https://cookeatup.com/sokolatenios-kormos-mosaiko/

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Δοκιμάσατε τη συνταγή;

Δοκιμάστε επίσης

Μηλοπιτάκια “μεθυσμένα”

tourta genethlion

Τούρτα γενεθλίων, η τριανταφυλλένια!

Σεμιφρέντο με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα

Μπαμπάς χωρίς μαγιά και ρούμι!

Ακολουθήστε το Cook Eat Up στα μέσα δικτύωσης

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Καλωσορίσατε στον νόστιμο κόσμο μας!