Αβγά μάτια με χωριάτικο λουκάνικο

Όπως σας έλεγα λοιπόν στο άρθρο για το σπετσοφάι, έχω που έχω το λουκάνικο εύκαιρο, κάνω και μια τηγανιά με αβγά. Το ξέρω ότι θα έπρεπε να πω σαγανάκι, μιας και το σερβίρω μέσα στο σκεύος που το φτιάχνω κι αυτό συνήθως συμβαίνει με το σαγανάκι, αλλά… τι να σου κάνει ένα τοσοδούλι σαγανάκι στα τόσα άτομα με καθόλου όρεξη…Και γίνεται φανταστικό, γιατί το λουκάνικο όταν τηγανίζεται αφήνει όλη αυτήν την πικάντικη, αλμυρή γεύση του στο τηγάνι η οποία κολλάει στο κάτω μέρος των αβγών και σε συνδυασμό με τους μελάτους κρόκους, ….κόλαση! Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο!

Τι θα χρειαστούμε…

Πώς θα το φτιάξουμε…

Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και το τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.

Σπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε ανάμεσα στα λουκάνικα, ένα ένα. Αν κάποιοι από εσάς δεν το έχετε ξανακάνει και σας δυσκολεύει γιατί φοβάστε ότι θα σας σπάσει ο κρόκος, μπορείτε να τα σπάσετε πρώτα σε ένα μπολάκι και να τα αδειάζετε απαλά μέσα στο τηγάνι, πάλι ένα ένα όμως. Φροντίστε να αφήσετε ένα μικρό κενό στο τηγάνι. Ρίχνουμε την κεφαλογραβιέρα σ΄όλη την επιφάνεια αλλά και στο κενό που αφήσαμε. Εκεί υπάρχει λαδάκι. Παίρνουμε από κει με το κουτάλι και ρίχνουμε στο ασπράδι, όχι στον κρόκο, για να το βοηθήσουμε να ψηθεί. Επίσης σ΄αυτό το κενό αφήνουμε τα κομματάκια της κεφαλογραβιέρας να ροδοκοκκινήσουν και όπως ρίχνουμε το λαδάκι τα ξαναρίχνουμε τραγανά πλέον πάνω στα αβγά. Όταν ψηθεί το ασπράδι, το αποσύρουμε και ρίχνουμε λίγο αλάτι, γιατί η κεφαλογραβιέρα είναι αλμυρή και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εδώ θέλω να προσέξετε πώς γίνεται από κάτω όταν παίρνει όλη την γεύση από το λουκάνικο και από πάνω την τραγανή κεφαλογραβιέρα……κι εδώ πώς σπάει ο κρόκος… έτσι…

…κι έτσι… Αααχ….

Μα πείτε μου τώρα ειλικρινά… είναι κατάσταση αυτή? Αίσχος κύριε πρόεδρε!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!← Αρχική σελίδα

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Δοκιμάσατε τη συνταγή;

Δοκιμάστε επίσης

Κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα στο φούρνο με πατάτες

Μπουτάκια κοτόπουλου με Χριστουγεννιάτικη γέμιση

Μεσογειακό κοτόπουλο

Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ