Ζυμαρικά ογκρατέν με καπνιστό λουκάνικο
Υλικά
- 1 πακέτο “κοντά” ζυμαρικά της αρεσκείας σας
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 250 γρ. καπνιστό λουκάνικο
- 1 κρεμμύδι
- 2 φλ. ζωμό της αρεσκείας σας
- 1 κουτί κονκασέ
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1 φλ. τριμμένο καπνιστό τυρί όπως ρεγκάτο
- 1/2 φλ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, προαιρετικά
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε το λουκάνικο. Κόβουμε κομματάκια το κρεμμύδι και το σοτάρουμε κι αυτό για λίγο μέχρι να γυαλίσει.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά ωμά κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κονκασέ, το ζωμό και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε λίγο. Ανάλογα τον τύπο των ζυμαρικών ίσως χρειαστεί να προσθέτουμε λίγο νεράκι προς το τέλος.
Μόλις μαλακώσουν και μείνουν με ελάχιστο ζουμάκι, τα αποσύρουμε, ρίχνουμε το καπνιστό τυρί κι ανακατεύουμε καλά.
Πασπαλίζουμε από πάνω την κεφαλογραβιέρα και τα κρεμμυδάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C στις αντιστάσεις μέχρι να λιώσει το τυρί και να ξεροψηθεί λιγάκι, γύρω στα 5 λεπτά.
Πηγή: https://cookeatup.com/zymarika-ograten-me-kapnisto-loukaniko/