Κις Λορέν κολοκυθιού, η οικονομική

Υλικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Τρίβουμε και αλατίζουμε τα κολοκυθάκια. Τα αφήνουμε να σταθούν για μισή ώρα να βγάλουν τα υγρά τους.

Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σ΄ένα μπολ και ετοιμάζουμε ένα γρήγορο ζυμαράκι για τη βάση. Το ανοίγουμε ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας λίγο μεγαλύτερο από τον πάτο της ταρτιέρας. Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα, τοποθετούμε το ζυμάρι και το τρυπάμε μ΄ένα πιρούνι. Το βάζουμε στο ψυγείο.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε κομμάτια. Σ΄ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και το σοτάρουμε. Στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια να φύγει το νερό τους και τα σοτάρουμε κι αυτά για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τον άνηθο και το δυόσμο ψιλοκομμένα και το κατεβάζουμε.

Προσθέτουμε τα τυριά, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε το μείγμα στην ταρτιέρα και πασπαλίζουμε αν θέλουμε λίγο ακόμα τυρί. Ψήνουμε στους 175C στις αντιστάσεις για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

 


Πηγή: https://cookeatup.com/kis-loren-kolokythiou-h-oikonomiki/