Μετατροπές Blog
Blog

Χριστουγεννιάτικα τιτιβίσματα στον Παιδικό Σταθμό “Αλέξανδρος”

28 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικα τιτιβίσματα στον Παιδικό Σταθμό “Αλέξανδρος”

Στο νεοκλασικό κτήριο που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Π.Π.Γερμανού 18 και Π.Μελά στην Θεσσαλονίκη, στεγάζεται εδώ και πολλά χρόνια ο Παιδικός Σταθμός “Αλέξανδρος”. Ο σταθμός λειτουργεί σ΄ένα ζεστό, καθαρό και ευχάριστο οικογενειακό περιβάλλον, έτσι ώστε το παιδί, σε αυτήν την τόσο τρυφερή ηλικία, να αισθάνεται σαν στο σπίτι του.

alexandros

Η ιδιοκτήτριά του κυρία Στήβη Σιωζοπούλου, γνωστή στην πόλη και για την κοινωνική της δράση, είχε την υπέροχη ιδέα να με προσκαλέσει για Χριστουγεννιάτικα μαγειρέματα με τα πιτσιρίκια του σταθμού κι εγώ φυσικά (…άλλο που δεν ήθελα.. χεχεχε) δέχτηκα με μεγάλη χαρά!

alexandros

Η υποδοχή που μου επιφύλασσαν τα μικρά ήταν η αναμενόμενη. Ο χώρος γέμισε από φωνές και γέλια. Η έξαψη της αναμονής γι΄αυτό που επρόκειτο να ακολουθήσει, τα έκανε να χοροπηδούν ασταμάτητα! Πήραν λοιπόν θέση και “Avanti maestro”!  :)

alexandros

Αφού τραγούδησαν το “Ρούντολφ” και ταξίδεψαν νοερά στα δάση που ζει το ελαφάκι, σήκωσαν τα μανίκια. Το τραγούδι βέβαια δεν ήταν καθόλου τυχαία επιλογή. Κι αυτό γιατί γνώριζαν ότι θα φτιάχναμε σοκολατένια cake pops Ρούντολφ αλλά και μικρά μπισκοτένια σπιτάκια! Τα πιτσιρίκια ,άψογα στους ρόλους τους , το διασκέδασαν πολύ!!!

alexandros

Αυτά τα σοκολατένια γλειφιτζούρια στάθηκαν η αφορμή για να ξεδιπλώσουν τα παιδάκια όλη τη γλύκα και τη μαγεία αυτής της ηλικίας.  Γιατί πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το να βλέπεις χαρούμενα παιδικά προσωπάκια και να ξαναζείς την εποχή της χαμένης αθωότητας!

alexandros

Όσο για μένα, ήταν μια μοναδική εμπειρία! Έφυγα μ΄ένα χαμόγελο χαραγμένο στα χείλη και τις μπαταρίες μου φορτισμένες με θετική ενέργεια. Τα πιτσιρικάκια, μου ζήτησαν να πάω πάλι και για να είμαι ειλικρινής δεν βλέπω την ώρα για να ξαναβρεθούμε… :)

alexandros

“Πιστεύω πως η εκπαίδευση από την προσχολική ηλικία, παίζει κυρίαρχο ρόλο στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας γι΄αυτό πρέπει να παρέχεται προσεγμένα, παιδοκεντρικά και επιστημονικά.

Στον Αλέξανδρο κάνουμε τον αγώνα μας γι αυτήν την εκπαίδευση. Διαθέτουμε την στοργή, την γνώση και την πείρα για να προσφέρουμε τη σωστή ψυχική, πνευματική και κοινωνική ανάπτυξη στα παιδιά.

Το παιδί είναι το αύριο. Ο πραγματικός πλούτος της ανθρωπότητας θα κριθεί με γνώμονα το αν θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε για το παιδί μια κοινωνία ειρήνης, αρμονίας, αξιοπρέπειας και αυθεντικότητας.”

                                                                                            Στήβη Σιωζοπούλου

alexandros
Κοινοποίηση σε
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Ακολουθήστε το Cook Eat Up στα μέσα δικτύωσης

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε ώστε να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε νέα συνταγή που δημοσιεύουμε.

Καλωσορίσατε στον νόστιμο κόσμο μας!