Σκουμπρί ή κολιός στο φούρνο με ντομάτα
Ο κολιός και το σκουμπρί είναι ψάρια της ίδιας οικογένειας. Μαζί με τη σαρδέλα και το σολομό αποτελούν μια από τις πιο υγιεινές τροφές, γιατί είναι ψάρια πλούσια σε Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, τα οποία συμβάλλουν στην καλή μας υγεία. Ψημένοι στο φούρνο με συνοδεία φρέσκιας ντομάτας, είναι ένα απλό αλλά καταπληκτικό φαγητό ενώ συγχρόνως είναι κι ένας πολύ ωραίος μεζές. Ένα πιάτο νόστιμο, εύκολο, γρήγορο και οικονομικό. Ένα φαγάκι που μοσχοβολάει καλοκαίρι και θάλασσα!
Τι θα χρειαστούμε…
- 1 κιλό κολιούς ή σκουμπριά
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 4 μεγάλες ντομάτες
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι και πιπέρι
Πώς θα το φτιάξουμε…
Ετοιμάζουμε τα ψάρια. Το σκουμπρί και ο κολιός δεν έχουν λέπια, οπότε αφαιρούμε μόνο τα εντόσθια ανοίγοντας την κοιλιά μ΄ένα κοφτερό μαχαίρι, από πάνω μέχρι κάτω. Πλένουμε καλά τα ψάρια και αλατίζουμε. Καλά είναι να τα αφήσουμε καμιά ώρα, για να τα “πιάσει” το αλάτι.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το σκόρδο.
Στο ταψί μέσα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Τις ντομάτες, το μαϊντανό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Οι ντοματούλες αυτές γίνονται γλύκισμα γι αυτό βάλτε μπόλικες.
Από πάνω στρώνουμε τα ψάρια και τους ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C στις αντιστάσεις μέχρι να πάρουν χρώμα τα ψάρια και να μελώσουν οι ντοματούλες.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Σκουμπρί ή κολιός στο φούρνο με ντομάτα
Υλικά
- 1 κιλό κολιούς ή σκουμπριά
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 4 μεγάλες ντομάτες
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα ψάρια. Το σκουμπρί και ο κολιός δεν έχουν λέπια, οπότε αφαιρούμε μόνο τα εντόσθια ανοίγοντας την κοιλιά μ΄ένα κοφτερό μαχαίρι, από πάνω μέχρι κάτω. Πλένουμε καλά τα ψάρια και αλατίζουμε.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το σκόρδο.
Στο ταψί μέσα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Τις ντομάτες, το μαϊντανό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Από πάνω στρώνουμε τα ψάρια και τους ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C στις αντιστάσεις μέχρι να πάρουν χρώμα τα ψάρια και να μελώσουν οι ντοματούλες.
Πηγή: https://cookeatup.com/skoumpri-h-kolios-sto-fourno-me-ntomata/