Μετατροπές Blog
Το κλειδί για την δική σου ηλεκτρονική κουζίνα σε περιμένει στο cooklospito.gr
Ενημερώσου τώρα και κάνε την εγγραφή σου τώρα, εντελώς δωρεάν!

Παστές σαρδέλες

Παστές σαρδέλες

Είναι πραγματικά για να αναρωτιέσαι πώς αυτό το μικρό, ταπεινό ψαράκι όπως η σαρδελίτσα, μπορεί να ευχαριστήσει τόσο απόλυτα τον ουρανίσκο και να απογειώσει ένα ποτηράκι ούζο. Εξαιρετικό συνοδευτικό ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα και καταναλώνεται ακόμα πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Αποκλειστικά για μερακλήδες!

Τι θα χρειαστούμε…

Τίποτα περισσότερο από λίγες σαρδέλες και χοντρό αλάτι. Τις σαρδέλες τις πλένουμε και αφαιρούμε εντόσθια και κεφάλι.

Πώς θα τις ετοιμάσουμε…

Καλά είναι να έχουμε ένα σκεύος που να προορίζεται μόνο για αυτή την δουλειά. Προτιμάμε μεταλλικό αλλά και με το πλαστικό την κάνουμε την δουλειά μας. Ανοίγουμε μερικές τρύπες στον πάτο.

Το τοποθετούμε μέσα σ΄ένα άλλο σκεύος, εγώ το βάζω σ΄ένα ταψάκι. Από κάτω βάζουμε κάτι για να το σηκώσουμε λίγο, να μην ακουμπάει για να μπορούν να στραγγίζουν τα λίγα υγρά που θα βγάλουν οι σαρδέλες.

Στρώνουμε με χοντρό αλάτι τον πάτο και τοποθετούμε από πάνω τις σαρδέλες με τη σειρά.

Τις σκεπάζουμε με αλάτι και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλες οι σαρδέλες. Ανάμεσα σε κάθε στρώση ρίχνουμε αλάτι.

Από πάνω τοποθετούμε ένα βάρος, κλείνουμε το καπάκι και το τοποθετούμε σε δροσερό και σκιερό μέρος για 24 με 36 ώρες. Αυτό ήταν! Τις βγάζουμε από το αλάτι, τις πλένουμε, προσθέτουμε λαδάκι και λεμόνι ή ξύδι και ό,τι άλλο μας αρέσει για το στολίσουμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Παστές σαρδέλες

Υλικά

  • Σαρδέλες
  • Χοντρό αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις σαρδέλες και αφαιρούμε εντόσθια και κεφάλι. Σε σκεύος που έχουμε ανοίξει τρύπες στον πάτο στρώνουμε χοντρό αλάτι και τοποθετούμε από πάνω τις σαρδέλες με τη σειρά.

Τις σκεπάζουμε με αλάτι και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλες οι σαρδέλες. Ανάμεσα σε κάθε στρώση ρίχνουμε αλάτι.

Από πάνω τοποθετούμε ένα βάρος, κλείνουμε το καπάκι και το τοποθετούμε σε δροσερό και σκιερό μέρος για 24 με 36 ώρες. Τις βγάζουμε από το αλάτι, τις πλένουμε, και προσθέτουμε λαδάκι και λεμόνι ή ξύδι.


Πηγή: https://cookeatup.com/pastes-sardeles/

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Δοκιμάσατε τη συνταγή;

Δοκιμάστε επίσης

Γαρίδες σαγανάκι

patatosalata

Πατατοσαλάτα Νευροκοπίου

Σπετσοφάι

Κολοκυθοκεφτέδες με πατάτα, ψητοί στο φούρνο

Ακολουθήστε το Cook Eat Up στα μέσα δικτύωσης