Μεζέδες/Ορεκτικά

Παστές σαρδέλες

Είναι πραγματικά για να αναρωτιέσαι πώς αυτό το μικρό, ταπεινό ψαράκι όπως η σαρδελίτσα, μπορεί να ευχαριστήσει τόσο απόλυτα τον ουρανίσκο και να απογειώσει ένα ποτηράκι ούζο. Εξαιρετικό συνοδευτικό ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα και καταναλώνεται ακόμα πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Αποκλειστικά για μερακλήδες!!

Διαφήμιση

Τι θα χρειαστούμε…

Τίποτα περισσότερο από λίγες σαρδέλες και χοντρό αλάτι. Τις σαρδέλες τις πλένουμε και αφαιρούμε εντόσθια και κεφάλι.

Πώς θα τις ετοιμάσουμε…

Καλά είναι να έχουμε ένα σκεύος που να προορίζεται μόνο για αυτή την δουλειά. Προτιμάμε μεταλλικό αλλά και με το πλαστικό την κάνουμε την δουλειά μας. Ανοίγουμε μερικές τρύπες στον πάτο.

Το τοποθετούμε μέσα σ΄ένα άλλο σκεύος, εγώ το βάζω σ΄ένα ταψάκι. Από κάτω βάζουμε κάτι για να το σηκώσουμε λίγο, να μην ακουμπάει για να μπορούν να στραγγίζουν τα λίγα υγρά που θα βγάλουν οι σαρδέλες.

Διαφήμιση

Στρώνουμε με χοντρό αλάτι τον πάτο και τοποθετούμε από πάνω τις σαρδέλες με την σειρά.

Τις σκεπάζουμε με αλάτι και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλες οι σαρδέλες. Ανάμεσα σε κάθε στρώση ρίχνουμε αλάτι.

Από πάνω τοποθετούμε ένα βάρος, κλείνουμε το καπάκι και το τοποθετούμε σε δροσερό και σκιερό μέρος για 24 με 36 ώρες. Αυτό ήταν! Τις βγάζουμε από το αλάτι, τις πλένουμε, προσθέτουμε λαδάκι και λεμόνι ή ξύδι και ό,τι άλλο μας αρέσει για το στολίσουμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Διαφήμιση


  • Βαγγελης

    Καλησπερα!θα ηθελα να σε ρωτησω μετα τις διατηρουμε στο ψυγειο και για ποσο διαστημα?

    • Nana

      Καλησπέρα Βαγγέλη, εγώ τις βάζω σε τάπερ και τις σκεπάζω με λάδι. Έτσι δεν χαλάνε για μήνες. Αν και δεν προλαβαίνουν να μείνουν τόσο καιρό!