Μετατροπές Blog

Σπιτικά Bake Rolls

Σπιτικά Bake Rolls

Ένα εύκολο και γρήγορο σνακ για τα παιδάκια, ένα ωραίο τσιμπολογάκι για το ποτό του αντρούλη σας και το δικό σας φυσικά, ένα υπέροχο κρατσανιστούλι για την σαλάτα σας! Αυτές οι απλές, λιλιπούτειες φρυγανίτσες είναι τόσο νόστιμες όσο δεν φαντάζεστε! Μοιάζουν με Bake Rolls αλλά δεν είναι τόσο σκληρές όπως εκείνα, παρ΄όλο που είναι πολύ τραγανές.

Θα μπορούσα να πω ότι είναι μια ωραία ιδέα για να καταναλώσετε το μπαγιάτικο ψωμί αλλά εκείνο βολεύει καλύτερα για να φτιάξετε κρουτόν. Σ΄ αυτή την περίπτωση, λόγω σχήματος, καλύτερα είναι να χρησιμοποιήσουμε ψωμάκια του σάντουιτς και ακόμη καλύτερα, σουσαμένια κουλούρια Θεσσαλονίκης. Κρατήστε τα μια μέρα στο ψυγείο για να σκληρύνουν και να μπορούν να κοπούν πολύ λεπτά.

Δώστε τους ό,τι γεύση σας αρέσει. Επιλέξτε ανάμεσα σε ούγκα (για τους λάτρεις του σκόρδου)… νούγκα (για τους λάτρεις των πικάντικων)… άγκα (για όλους)… πίτσα (χλωμό… μάλλον θα χρειαστεί να κάνετε κανονική πίτσα). Όπως και να΄χει όμως… “σινεμαγκούγκου Bake Rolls”!

Τι θα χρειαστούμε…

Πώς θα τα φτιάξουμε…

spitika-bake-rolls-2-3

Κόβουμε το σαντουιτσάκι ή το κουλούρι σε λεπτές φετούλες.

Βάζουμε τις φετούλες στο ταψί και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ρίχνουμε από πάνω αλάτι κι ό,τι άλλο έχουμε επιλέξει.

Άλλη επιλογή είναι να λιώσουμε βούτυρο στο οποίο προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Αλείφουμε τις φετούλες και προσθέτουμε ό,τι άλλο θέλουμε. Ψήνουμε στους 180 C στον αέρα, θα έλεγα 5-10 λεπτά. Θέλουμε να ροδίσουν λίγο, γύρω γύρω, όχι να πάρουν χρώμα στην επιφάνεια, οπότε έχετε το νου σας γιατί φούρνος με φούρνο διαφέρει κι αυτά γίνονται πολύ γρήγορα!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Σπιτικά Bake Rolls

Υλικά

  • Μπαγιάτικα σαντουιτσάκια ή σουσαμένια κουλούρια
  • Ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • Όλων των ειδών τα μπαχαρικά
  • Σκόρδο, κρεμμύδι, πιπεριά κλπ σε σκόνη
  • Σπόρους όπως σουσάμι κλπ
  • Αποξηραμένα αρωματικά όπως ρίγανη, δυόσμο κλπ
  • Ψιλοτριμμένο κεφαλοτύρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας!

Εκτέλεση

Κόβουμε το σαντουιτσάκι ή το κουλούρι σε λεπτές φετούλες. Τις βάζουμε στο ταψί και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ρίχνουμε από πάνω αλάτι κι ό,τι άλλο έχουμε επιλέξει.

Άλλη επιλογή είναι να λιώσουμε βούτυρο στο οποίο προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αλείφουμε τις φετούλες και προσθέτουμε ό,τι άλλο θέλουμε.

Ψήνουμε στους 180 C στον αέρα, θα έλεγα 5-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν λίγο, γύρω γύρω.


Πηγή: https://cookeatup.com/spitika-bake-rolls/

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Δοκιμάσατε τη συνταγή;

Δοκιμάστε επίσης

Πώς θα κάνετε τα πιο λαχταριστά γεμιστά τσουρέκια

Ρολάκια πορτοκαλιού

Σπιτικές αράβικες πίτες

Τυροπιτάκια με αλεύρι ολικής, μαλακά κι αφράτα

Ακολουθήστε το Cook Eat Up στα μέσα δικτύωσης

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Καλωσορίσατε στον νόστιμο κόσμο μας!