Ροζ σκορδαλιά και τυροκαυτερή με παντζάρια

Χθες γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου και ο μπακαλιάρος είχε την τιμητική του. Ευτυχώς δεν μας τα χάλασε ο καιρός κι έτσι στρώσαμε το τραπέζι μας έξω και χαρήκαμε τις πρώτες μέρες της άνοιξης!Η αλήθεια είναι πως αυτήν την μέρα, δεν ετοιμάζω πολλά πράγματα, για να μπορέσουμε να απολαύσουμε τον μπακαλιάρο και την σκορδαλιά. Κάποια ελάχιστα μεζεδάκια για ένα ουζάκι, έτσι για ν ΄ανοίξει η όρεξη και διάφορες σαλάτες. Οπωσδήποτε δροσερό μαρουλάκι και παντζάρια. Έτσι ξεκίνησε η ιστορία. Όταν έβρασα τα παντζάρια. Μια κυρία μου είχε στείλει mail και μου έγραφε ότι με το ζουμάκι από τα παντζάρια, κάνει την σκορδαλιά με την πατάτα, ροζ! Χμμμ… γιατί όχι, σκέφτηκα? Και η επιχείρηση παντζάρια ξεκίνησε….

Η ροζ σκορδαλιά!

Βάζουμε τα παντζάρια να βράσουν και κρατάμε το ζουμί τους. Ετοιμάζουμε κανονικά την σκορδαλιά με την πατάτα. Οδηγίες για την σκορδαλιά μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ρίχνουμε λίγο ζουμάκι από τα παντζάρια και ανακατεύουμε.Και voila! H πιο τρέντυ σκορδαλιά ever!  :)

Συνεχίζουμε με την τυροκαυτερή.

Βάζουμε 250 γρ. φέτα στο μούλτι, μαζί με 4-5 κ. σούπας ελαιόλαδο και μία καυτερή πιπεριά, ωμή ή ψημένη, ό,τι υπάρχει. Τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.

Μπορούμε να την σερβίρουμε σκέτη ή γαρνιρισμένη με παντζάρια τριμμένα στα οποία έχουμε προσθέσει από πριν, ελαιόλαδο, ξύδι και αλάτι.Ή ακόμη μπορούμε να τα ανακατέψουμε όλα μαζί κι έτσι να έχουμε μια «παντζαροτυροκαυτερή»!

Ομορφούλα, γλυκοαλμυρή και καυτερούτσικη! Τέλεια!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!← Αρχική σελίδα

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Δοκιμάσατε τη συνταγή;

Δοκιμάστε επίσης

Cerkez tavugu

Çerkez Tavuğu – Τσερκέζ ταβού, τούρκικη κοτοσαλάτα

Κεφτέδες από μπρόκολο, κεφτεδομπροκολάκια!

Γαρίδες σαγανάκι

Σκορδαλιά με ψωμί, με πατάτα, με καρύδια