Γλυκά

Καριόκες με τσουρέκι

Αν δοκιμάσετε αυτές τις καριόκες, δεν θα φανταζόσασταν ποτέ ότι το βασικό τους συστατικό είναι ένα τσουρέκι που στέγνωσε ή που απέτυχε να φουσκώσει και προοριζόταν για πέταμα!

Διαφήμιση

Σε αντίθεση με τις άλλες συνταγές που σας έχω δώσει μέχρι τώρα, που είναι γεμάτες αρώματα από το τσουρέκι, σ΄αυτή την συνταγή δεν αναγνωρίζεις πουθενά το τσουρέκι. Με έκπληξη θα ανακαλύψετε ότι δεν πρόκειται για ένα γλυκάκι που έχει την εξωτερική εμφάνιση της καριόκας αλλά για μια πραγματική καριόκα με την σωστή και αυθεντική γεύση. Δοκιμάστε και δεν θα το πιστεύετε!

Τι θα χρειαστούμε…

*Βγαίνουν 15 κομμάτια

Πώς θα τις φτιάξουμε…

Καριόκες με τσουρέκι

Τρίβουμε το τσουρέκι στο μούλτι. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σ΄ένα κατσαρολάκι κι όταν φτάσει σε σημείο βρασμού το κατεβάζουμε. Ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα και ανακατεύουμε για να λιώσει. Περιχύνουμε τα τρίμματα του τσουρεκιού και ανακατεύουμε.

Καριόκες με τσουρέκι

Κόβουμε τα καρύδια, να μην γίνουν σκόνη και τα ρίχνουμε το μείγμα. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα για να στερεοποιηθεί.

Διαφήμιση

Καριόκες με τσουρέκι

Μόλις κρυώσει το πλάθουμε σε ρολό και κόβουμε κομμάτια. Λιώνουμε την σοκολάτα για την επικάλυψη σε μπεν μαρί. Αν είναι πολύ πηχτή προσθέτουμε λίγο κρέμα γάλακτος για να αραιώσει λιγάκι. Βουτάμε μέσα τα κομμάτια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσουν.

Σ΄εμάς βέβαια ποτέ δεν προλαβαίνουν να κρυώσουν. Ξεκινάνε επιτόπου να τις τρώνε με την σοκολάτα ακόμα ρευστή. Φαίνεται και στις φωτογραφίες ότι δεν κατάφεραν να κρυώσουν ακόμα. Να μας συγχωρέσετε αλλά είναι πειρασμός…

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Καριόκες με τσουρέκι

Διαφήμιση