Μετατροπές Blog

Τορτελίνια φούρνου α λα κρεμ

Τορτελίνια φούρνου α λα κρεμ

Τα τορτελίνια φούρνου με κρέμα γάλακτος είναι από εκείνα τα εύκολα και πεντανόστιμα πιάτα που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Μανιτάρια, ζαμπόν και λουκάνικα δένουν με την κρέμα γάλακτος και τα τορτελίνια και όλα μαζί ψήνονται στον φούρνο με μπόλικο τυρί, μέχρι να λιώσει και να πάρει ένα υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα. Ένα πλούσιο και χορταστικό πιάτο, ιδανικό για όλη την οικογένεια.

🛒Τι θα χρειαστούμε…

👩‍🍳Πώς θα το φτιάξουμε…

Σε νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε τα τορτελίνια. Τα βράζουμε λίγο λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να παραμείνουν αρκετά al dente, καθώς θα συνεχίσουν να ψήνονται στον φούρνο. Μόλις βράσουν, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα λουκάνικα και το ζαμπόν ή το μπέικον σε μικρά κομμάτια.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μανιτάρια, τα λουκάνικα και το ζαμπόν ή το μπέικον. Αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε τα τορτελίνια και ανακατεύουμε απαλά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το τριμμένο τυρί και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι και μεταφέρουμε μέσα το μείγμα. Καλύπτουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 20–25 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδοκοκκινίσει όμορφα η επιφάνεια. 😊

Αν σας αρέσουν τα ζυμαρικά φούρνου, δοκιμάστε και τα Φιογκάκια ογκρατέν, μια ακόμη πλούσια και λαχταριστή πρόταση με υπέροχη τυρένια κρούστα.

Καλή επιτυχία!
Νανά…✍️

Τορτελίνια φούρνου α λα κρεμ

Υλικά

  • 250 γρ. τορτελίνια
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο, συν λίγο ακόμη για να αλείψουμε το ταψί
  • 150 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 3 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης
  • 100 γρ. ζαμπόν ή μπέικον
  • 200 γρ. γκούντα, ένταμ ή άλλο τυρί που λιώνει, τριμμένο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε τα τορτελίνια. Τα βράζουμε λίγο λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να παραμείνουν αρκετά al dente, καθώς θα συνεχίσουν να ψήνονται στον φούρνο. Μόλις βράσουν, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα λουκάνικα και το ζαμπόν ή το μπέικον σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μανιτάρια, τα λουκάνικα και το ζαμπόν ή το μπέικον. Αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε τα τορτελίνια και ανακατεύουμε απαλά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το τριμμένο τυρί και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι και μεταφέρουμε μέσα το μείγμα. Καλύπτουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις για περίπου 20–25 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδοκοκκινίσει όμορφα η επιφάνεια.


Πηγή: https://cookeatup.com/tortelinia-fournou-a-la-krem/

Εκτύπωση συνταγής
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Δοκιμάστε επίσης

fakorizo

Φακόρυζο ή μουκέντρα, το απόλυτο “superfood”

Φιλέτο κοτόπουλο και σάλτσα με μανιτάρια και μήλα

Πικάντικα ρεβίθια ντερμπιέ και αρωματικό ρεβιθόρυζο

Απολαυστική πάστα Πριμαβέρα αλλά και η light εκδοχή της

Ακολουθήστε το Cook Eat Up στα μέσα δικτύωσης

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Καλωσορίσατε στον νόστιμο κόσμο μας!

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.