Λαχανικά

Πολτός σκόρδου

Όταν οι ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου στην υγεία μας αλλά και στην νοστιμιά του φαγητού μας, έρχονται σε σύγκρουση με τις δυσάρεστες και ενοχλητικές συνέπειες της κατανάλωσής του, τότε έχουμε θεματάκι. Όμως υπάρχει λύση και η λύση είναι ο πολτός σκόρδου!

Διαφήμιση

Μικρές μελωμένες σκελίδες γεμάτες από την γλύκα και την νοστιμιά που μας δίνει το σκόρδο όταν ψήνεται, πολτοποιούνται μαζί με ελαιόλαδο και μας δίνουν μία υπέροχη κρέμα σκόρδου απαλλαγμένη από την γνωστή βαριά μυρωδιά. Ένας πολτός εύπεπτος, νόστιμος, αρωματικός χωρίς αψάδα και κάψιμο και πολύ πρακτικός καθώς είναι πάντα έτοιμος στο βαζάκι για κάθε χρήση. Ιδανικός όχι μόνο στο μαγείρεμα όλων των φαγητών από λαδερά, κρεατικά, κιμάδες αλλά και σε ντρέσινγκ, σάλτσες, ντιπ καθώς και σε σκορδόψωμα. Μία κουταλιά αρκεί για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα!

Τι θα χρειαστούμε…

Πώς θα το φτιάξουμε…

Πολτός σκόρδου

Ψήνουμε τα κεφάλια του σκόρδου στον φούρνο στους 180-200 C για μία ώρα περίπου. Μπορούμε να τυλίξουμε τα σκόρδα και σε μία λαδόκολλα για να αποφύγουμε την έντονη μυρωδιά που βγάζουν την ώρα που ψήνονται, ειδικά το χειμώνα που είναι τα παράθυρα κλειστά. Μόλις κρυώσουν τα καθαρίζουμε πολύ εύκολα. Αρκεί να πιέσουμε την άκρη κάθε σκελίδας και αυτή γλυστράει και βγαίνει ολόκληρη.

Πολτός σκόρδου

Βάζουμε τις καθαρισμένες σκελίδες στο μούλτι μαζί με λίγο ελαιόλαδο και πολύ λίγο αλατάκι και τις πολτοποιούμε.

Διαφήμιση

Πολτός σκόρδου

Τις λιώνουμε όσο εμείς θέλουμε. Λιγότερο όπως στην πρώτη φωτογραφία… ή εντελώς σαν κρέμα όπως στην δεύτερη φωτογραφία. Βάζουμε στον πολτό σε βάζα, σκεπάζουμε με ελαιόλαδο και τον τοποθετούμε στο ψυγείο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Πολτός σκόρδου

 • Λινα

  Θεικο το σκορδακι ετσι

  • Nana

   Απίθανο Λίνα μου και μεγάλη ευκολία για την νοικοκυρά!

 • Anonym

  μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ…………………………………………