Τι να κάνουμε με το ζυμάρι του τσουρεκιού που δεν φούσκωσε!

tsoureki pou den fouskose

Μήπως μετά από τέσσερις ώρες το ζυμάρι του τσουρεκιού σας είναι όπως το αφήσατε να φουσκώσει και ακόμα χειρότερο; Εντάξει, δεν είστε η πρώτη, ούτε η τελευταία!


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλά τα είπαμε και καλά τα αναλύσαμε εδώ σχετικά με το τι χρειάζεται για να πετύχει το τσουρέκι μας, αλλά δυστυχώς έρχεται και η κακιά η ώρα. Κάτι πάει στραβά από δω, κάτι πάει στραβά από κει και η ζύμη μας δεν φουσκώνει με τίποτα. Τι κάνουμε; Την πετάμε; Σε καμία περίπτωση!

Συγκρατήστε την απογοήτευσή σας και πάμε να ετοιμάσουμε απίθανα γλυκάκια. Εξάλλου μπορεί η ζύμη να μην φούσκωσε αλλά όλη η νοστιμιά και τα αρώματα της βρίσκονται ακόμα εδώ. Πάμε λοιπόν να τους τρελάνουμε και όσο για τα υλικά της συνταγής, αυτό θα είναι το κοινό μας μυστικό!

Τι θα χρειαστούμε…

Μια άτυχη στιγμή και ένα ζυμάρι τσουρεκιού που δεν φούσκωσε :)

Τι θα το κάνουμε…

Τι να κάνουμε με το ζυμάρι του τσουρεκιού που δεν φούσκωσε

Κόψτε κομμάτια από το ζυμάρι, πλάστε τα σαν μικρά καρβελάκια, όχι πολύ φουσκωτά, στο μέγεθος που έχουν τα ψωμάκια που κάνουμε σάντουιτς. Ψήστε τα στους 180 C μέχρι να ροδίσουν.


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κρατήστε όσα θέλετε να χρησιμοποιήσετε εκείνη την ημέρα ή τις επόμενες και τα υπόλοιπα βάλτε τα στην κατάψυξη. Ή και όλα αν δεν έχετε σκοπό να κάνετε κάτι άμεσα.

Θα βγάζετε όσα χρειάζεστε για το γλυκό που θα φτιάξετε και ανάλογα την συνταγή, θα τα κόβετε σε λεπτές φετούλες ή θα τα θρυμματίζετε. Να είστε σίγουρες ότι όταν αυτά τα «μπισκότα τσουρεκιού» τελειώσουν θα εύχεστε να είχατε κι άλλα! Όμως όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν…

Τι μπορείτε να φτιάξετε…

← Αρχική σελίδα

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Δοκιμάσατε τη συνταγή;
Ακούω τη γνώμη σας...

Δείτε ακόμα

tarta me pantzaria

Τάρτα με καραμελωμένα παντζάρια

Πρασομπούρεκο

«ΤΟ» τσουρέκι!

Τυροπιτάκι, το ευκολάκι